Personvern

Denne personvernerklæringen handler om hvordan Borondi AS samler inn og bruker informasjon om besøkende på nettsiden blogg.gratis. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).


Borondi AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert. Samtykket kan når som helst trekkes tilbake ved å kontakte oss.

Lokasjon
Vi benytter Domeneshop AS til drift av webhotell og databaser. Ved å bruke norsk leverandør, med serverpark i Oslo, så holder vi brukernes data i Norge. Det er viktig for oss! Domeneshop er underlagt norsk personvernlov, og vi forventer at de retter seg etter denne.

Informasjonskapsler (cookies)
Borondi AS benytter cookies på blogg.gratis. Dette er små tekstfiler som lagres på din enhet. Formålet med disse er å huske valg som du har gjort, for eksempel i forbindelse med innlogging. Til dette benyttes blant annet cookies: "PHPSESSID" og "rememberme". Avspilling av YouTube-videoer som er satt inn i bloggartikler på blogg.gratis kan resultere i at nettleseren lagrer cookies fra YouTube.

Google Analytics brukes for å innhente statistikk og bruksmønster på blogg.gratis. Eksempler på data som samles inn er antall besøk, hvor du kommer fra, hvor lenge du er på nettsiden, og informasjon om hva slags nettleser som benyttes. Denne informasjonen er anonymisert, og vi kan ikke knytte den til spesifikke personer. Dataen lagres på Google sine servere. Google AdSense brukes for å levere annonser fra tredjepart. Les mer om Googles retningslinjer og bruk av cookies.

Du aksepterer cookies ved å la dette være aktivert i din nettleser. Du kan manuelt skru av godkjenning for cookies i din nettleser, ofte inne på «Valg» eller «Innstillinger». Vær oppmerksom på at enkelte funksjoner på nettsiden da ikke vil fungere som ønsket.

Brukerregistrering
Det er frivillig å registrere seg og opprette sin egen blogg på blogg.gratis. Alt som trengs er et valgfritt brukernavn (bloggadresse), passord, samt en gyldig e-postadresse. Dette trenger vi for at du senere skal kunne logge inn igjen for å redigere bloggen. Passordet krypteres slik at ingen mennesker kan gjenkjenne det.

Vi lagrer tidspunkt og IP-adresse for sist innlogging. Denne informasjonen brukes til dokumentasjon og eventuell utestengelse av brukere som bryter brukervilkårene våre.

Registrerte brukere kan selv redigere og slette sitt eget innhold. Dersom en bruker velger å slette bloggartikkel, eller hele bloggen, så blir innholdet umiddelbart deaktivert for deretter å bli satt i karantene i 30 dager før endelig sletting. Dette gjøres for å forhindre at andre brukere umiddelbart kan opprette ny blogg med samme brukernavn, samt for dokumentasjon dersom en blogg har inneholdt tekst/bilder som bryter norsk lov. Sletting av bilder gjøres umiddelbart fra våre servere av hensyn til brukeren, og kan ikke hentes tilbake.

Vi gjør oppmerksom på at alt innhold som er synlig på internett kan bli kopiert/lagret av besøkende, eksterne nettløsninger og nettroboter, noe Borondi ikke har kontroll over og dermed ikke kan holdes ansvarlig for. Vær derfor forsiktig med å publisere innhold du senere kan angre på.

Kommentarer
Besøkende på blogg.gratis kan kommentere bloggartikler. Det er obligatorisk å fylle inn navn og kommentar. Denne informasjonen, kombinert med tidspunkt, lagres og vises i kommentarfeltet. Man kan velge å bruke et anonymt alias dersom man foretrekker det fremfor reelt navn. Kommentarer kan slettes av både administrator (blogg.gratis) samt bloggeren som er forfatter av artikkelen der kommentaren ble skrevet. Ved sletting skjules kommentaren øyeblikkelig, og legges i karantene i 30 dager før endelig sletting. Dette gjøres av hensyn til dokumentasjon ved eventuell regelbrudd. Dersom en bruker ønsker å fjerne sin egen kommentar må det tas kontakt med Borondi AS eller bloggeren direkte.

Vi arkiverer også IP-adressen til den som skriver kommentar. Dette er informasjon som kun er tilgjengelig for Borondi AS, og brukes til dokumentasjon av eventuelle brudd i henhold til våre brukervilkår eller norsk lov.

Deling av artikler
Dersom du deler innhold fra blogg.gratis på eksterne nettsider, som f.eks Facebook eller Twitter, så henvises det til deres respektive personvernerklæringer. Borondi AS kan hente ut antall delinger/likes basert på en blogg eller artikkels nettadresse, men har ikke tilgang på persondata knyttet til disse.

Rettigheter
Ved henvendelse kan du få innsyn i de opplysninger som Borondi AS har lagret om deg. Denne informasjonen skal så kunne korrigeres eller slettes dersom du ønsker det.

Kontakt
Borondi AS, send e-post

Sist oppdatert: 01.03.2021